"  If you get to thinkin' you're a person of some influence, try orderin' somebody else's dog around."
cowboy wisdom

 

Duitsland eind zomer 2008

Meerdaagse tochten.
In Noorwegen (zomer 2008) hadden wij besloten om meerdaagse tochten te gaan maken. De Hardangervidda was te groot om met dagtochten te verkennen vonden wij. Voor ons geheel nieuw; deze vorm van bergwandelen. Er moest flink worden uitgebreid in ons materiaal. 

Drukte.
In het Teutoburgerwald in Duitsland maakten wij eind augustus een tweedaagse tocht om alvast te oefenen. Met onze deels nieuwe lichtgewicht uitrusting liepen wij een deel van de "Hermannsweg" en "Eggeweg."  Wij parkeerden de auto bij "Hermannsdenkmal"  en liepen via Preußisch Velmerstot naar Kempen (camping Eggewald). De volgende dag liepen wij dezelfde weg terug. Op zich een mooie wandeling, maar wel vrij lang vonden wij. Helaas wordt het gebied rondom Hermanssdenkmal, Externsteine en Silbermühle compleet overlopen. Het is een drukte van belang en dat is erg jammer als je van rust houdt.

 

kaart

Camping: 
Camping Eggewald
Kempenerstr. 33
32805 Horn-Bad Meinberg/OT Kempen
Duitsland

Gidsen:
ANWB actief&anders: Harz-Teutoburgerwald ISBN 90-18-01270-x

Kaart:
Der Hermannsweg
(von Rheine bis zur Velmerstot/Leopoldstal)
1:50.000

 

Omschrijving van de tocht

[P] Hermannsdenkmal bij Hiddesen (Detmold) - Hermannsweg (H) naar Berlebeck - Hermannsweg (H) naar Externsteine - Hermannsweg (H) naar Silbermühle - Hermannsweg (H) daarna (I) naar  Preußisch Velmerstot - Eggeweg (X1) in zuidelijke richting - Kempen (bij Feldrom)

 

[ klik hier voor alle foto's op één pagina ]

 

Externsteine Silberbach Aan de Hermannsweg Hermannsweg Hermannsweg

 

Silberbach Noa & Linn Linn Hermannsweg