To his dog, every man is Napoleon; hence the constant popularity of dogs." 
Aldous Huxley

 

Corsica mei 2012

Frankrijk, Corsica.

Soms zit 't mee en soms.....
Soms heb je van die vakanties die je zo snel mogelijk weer wilt vergeten, dit was er één van. Alles leek tegen te zitten. Jammer, want het is een prachtig eiland, tenminste, wat wij ervan gezien hebben.....

Mooi weer gegarandeerd..
Terwijl Weeronline ons mooi weer had beloofd regende het onverwacht veel. Op het zuiden van het eiland waren zelfs overstromingen en evacuaties hoorden wij op de boot terug. We maakten toch nog 4 bergwandelingen waarvan één in de stromende regen; we hebben die dag helemaal geen andere wandelaars gezien maar misschien kwam dat omdat we maar een paar meter zicht hadden :-) Mist en regen de hele dag en een zoektocht naar markeringen was het gevolg. Deze dag hebben we wel veel vuursalamanders gezien, maar het was te nat om foto's te maken. De overige dagtochten was het telkens omkleden want áls de zon er even bijkwam was het meteen ook te warm voor goretex kleding.

Erg massaal.
De wandeling naar Lac de Melo vonden wij al knap druk terwijl er nog geen 10% van de beschikbare parkeerruimte was bezet. Het vervolg naar Lac de Capitello was al wel wat rustiger maar van eenzaamheid was echt geen sprake. Zelfs in mei was het voor onze begrippen al druk in het Restonicadal en de ANWB meldt dat er in de zomer zelfs filevorming is in het hele dal.... Sowieso wordt het afgeraden om in juli/augustus naar Cosica te gaan met de hond want het is dan veel te warm en erg droog. Juni en september zijn dan geschiktere maanden maar wij zouden nog eerder of later gaan.

Processierupen.
Op
de vierde dagtocht in het mooie dal naar Lac de Nino ging het echt mis: Kate begon enorm te kwijlen en we dachten eerst aan een slangenbeet. Jools begon even later ook te kwijlen, maar wel minder erg. Hoogstwaarschijnlijk waren het de processierupsen die in grote getalen in dit dal aanwezig waren. De tong van Kate was enorm opgezwollen en rood. We bezochten zo snel mogelijk de plaatselijke dierenarts en hij gaf Kate en Jools een injectie. Kate moest er nog 4 dagen pillen achteraan slikken. Jools kreeg een dag later (én de week erop) nog flink last van haar oog. 

In Nederland meteen nog een bezoek aan de dierenarts gemaakt en een arsenaal aan medicijnen opgehaald voor haar oog.
Maar daar bleef het niet bij, dag vijf moesten we alweer terug wegens familie omstandigheden...... helaas, soms zit het mee, soms zit het tegen.

Misschien gaan we nog eens terug naar Corsica: in het vroege voorjaar of late najaar wellicht. Dan hebben we wel kans op sneeuw maar minder kans op rupsen, hitte en drukte.

 

kaart

Camping Tuani
Corte, Restonicadal

Gidsen:
Rother Korsika ISBN 978-3-7633-4280-8
ANWB extra Corsica ISBN 978-90-18-03374-3

Kaarten:
IGN (Institut Geographique National)
schaal 1 : 25 000
nrs. 4250 /  4251 / 4252 OT

Wij liepen deze routes:

[P] Restonicadal achterin Bergerie de Grottelle 1370 m - via linker pad naar Lac de Melo 1711 m (op deze wijze zijn stalen trappen te omzeilen) - Lac de Capitello 1930 m (met een lastig stukje waarbij de honden wat hulp nodig hadden) - terug (Rother 55).

[P] Station du Val d'Ese 1610 m - Punta di Rota 1943 m - Col de Scaldasole 1955 m - Pozzi - Bergeries des Pozzi 1746 m - Foce d'Astra 1762 m - Station du Val d'Ese 1610 m (Rother 28)

[P] Corte 450 m - over muildierpad door het Val de Tavignano tot de brug - Corte (Rother 59)

[P] Poppaghia 1076 m - Bergerie de Colga 1411 m (eerste deel van Rother 60, helaas vroegtijdig afgebroken door bovengenoemde toestanden)

 

[ klik hier voor alle foto's op één pagina ]


Kate
processierupsen

 

Lac de Melo Lac de Capitello Lac de Capitello
Lac de Melo Linn
Kate Lac de Melo
processierupsen