“ Whoever said you can't buy happiness forgot little puppies. "
Gene Hill

 

Verhaal Wim, Tessy en Yara (de Beagle)

(Ingezonden door Wim Maes)

Om te beginnen, alvast bedankt dat we onze ervaringen op deze leuke site mogen plaatsen! 
Afgelopen (na)zomer zijn wij, samen met ons 14 maanden oud beagleteefje Yara, zeven dagen naar het Oostenrijkse Pinzgauertal geweest. 

We logeerden in een fijn "ferienhaus" niet ver van Krimml, bij de familie Lemmel. Toffe mensen die ons meteen ook enkele leuke wandeltips gaven. De eerste tip, die we daags na aankomst al meteen deden, was een alternatieve route (lees niet-toeristisch) om de befaamde Krimmlwasserfallen te beklimmen. Via een eeuwenoude, vrij onbekende pas, aan de rechteroever van de watervallen. Prachtig! Dit was meteen ook de vuurdoop voor ons beagletje, buiten de uitstappen naar de Ardennen. Die zich meteen ontpopte tot een echt Gemzje! Ze liet zich door geen enkele hindernis van slag brengen. Dat beloofde wat voor de volgende dagen! Los lopen was er jammer genoeg niet bij wegens haar allesoverheersend jachtinstinct... 

In totaal hebben we 5 daghikes gedaan. We zaten pal aan de voet van het Hohe Tauern Nationaal park. Ideaal om vanuit de vele kleine zijdalen de Alpen in te trekken. Tegen de middag kwamen we meestal aan bij de eerste berghut (+/- 2300 meter hoogte), voordat het eigenlijke hooggebergte begon (+ 3000 meter). Om na de middag terug af te dalen. Voor de berghutten: over gans de lijn positief!! Hartelijk ontvangst, lekker eten, en Yara werd ook steeds met open armen ontvangen (wel steeds even vriendelijk gevraagd of ze binnen mocht). De laatste dag hebben we onze enigste echte "top" aangedaan. De Kreuzjoch (2560 meter), nabij Gerlos. Met een schitterend uitzicht over de Hohe Tauern!

Voor Yara bleken de bergen wel Utopia! Ganse dagen al snuffelend koeien, geiten, paarden, marmotten, gemzen en wat weet ik nog allemaal achterna! Héhé! De plannen voor een volgende reis richting Oostenrijk zijn al volop in ontwikkeling.

Groetjes, Wim, Tessy & Yara

 

Uw vakantie verhaal ook op deze site?
mail ons tekst en foto's