" No animal I know of can consistently be more of a friend and companion than a dog."
Stanley Leinwoll 

 

Verhaal Henk en Trix + Emma (de herders)

(Ingezonden door Henk v.d. Brink)

Hallo,

Ik ben Henk en heb 2 honden, Trix en Emma. Trix en Emma zijn zusjes uit een nest bastaard herders. Ze zijn nu 4 jaar oud. Ik ga heel veel met ze wandelen en ga ik op vakantie dan gaan ze natuurlijk mee. In plaats van verre reizen naar exotische oorden blijf ik nu in Europa. Heb er zelfs een caravan met twee vaste bedden voor gekocht. Liggen ze graag op natuurlijk. Hoe gek kan een mens doen he?

In oktober ga ik ieder jaar een week de bergen in met de rugzak. Nu gaan de honden dus mee. Geen enkel probleem. Ze hebben beiden een goede rugzak met hun eten en drinken. Meestal lopen ze los maar als het moet gaan ze aan de lijn. Een heupgordel met links en rechts een oog waar de lijnen aan vast zitten.

Aan de lijn willen ze nog wel eens trekken maar loslopend volgen ze heel goed en hebben snel geleerd dat ze met rugzak breder zijn. Het leuke is dat ze met die rugzakken geen enkele moeite hebben. Het lijkt zelfs wel alsof ze willen laten zien dat ze meer in hun mars hebben dan menigeen denkt. Beresterk zijn ze.

Slim zijn ze ook. Welke hond niet? Normaal gesproken lopen ze iedere beek of meer in om te zwemmen of gewoon water te happen. Met de rugzak op doen ze dat niet. Moet eerst af en dan is het dolle pret.

Ik ga altijd in voor- of naseizoen op vakantie. Is lekker rustig. In Frankrijk is het kamperen met twee honden nog nooit een probleem geweest dus ga ik daar graag naar toe.

Tijdens de wandelingen met mijn honden heb ik nog geen echte problemen met ze gehad. Wel eens wat kleine wonden aan de poten maar dat hebben ze in Nederland ook regelmatig door glasscherven die overal liggen. Mijn honden hebben dan ook geen schoentjes aan.

Omdat ze altijd al veel beweging hebben eten mijn honden goed. Bijzonder is dat ze dat de eerste 2 dagen op vakantie nou juist niet doen. Het maakt niet uit of ze veel of weinig beweging gehad hebben. Ze eten gewoon twee dagen niet. Zijn dus kennelijk goed uit hun ritme.

Ik stuur een paar foto’s mee zodat jullie een indruk hebben wie wij zijn.


Vriendelijke groet,

Henk, Trix en Emma

 

Uw vakantie verhaal ook op deze site?
mail ons tekst en foto's