" My goal in life is to become as wonderful as my dog thinks I am. "
Toby & Eileen Green

 

Verhaal Rob, Gerda en Sherman (de Rottweiler)

(Ingezonden door Rob en Gerda)

Rob en Gerda met Rottweiler Sherman op de Mont Blanc:
Sherman is nu 7 jaar en gaat al 6 jaar met ons ieder jaar de bergen in, hij kan klimmen en klauteren als de beste en weet hoe hij moet handelen bij afgronden etc.
In 1999 hebben we met Sherman de Mont Blanc beklommen en dat ging erg goed, wijhebben overigens nog nooit problemen gehad met onze Rottweiler aangezien hij ontzettend netjes is en goed luistert. Een muilkorf hebben we dan ook nog nooit hoeven gebruiken zelfs niet op Corsica (staat wel aangegeven voor alle honden).
In Italie (Dolomieten, Cortina di Ampezzo) hebben we ook jaren geklommen en kregen alleen maar lof over Sherman.
Dit jaar is het bedoeling om naar Zwitersland te gaan met onze 2 honden, Thompson is een kruising Rottweiler, Bullmastif en Cane Corso een heerlijk rustige lieve hond die goed luistert en graag met ons in de natuur wandelt, we zullen zien wat we dit jaar gaan beleven.
Verder wil ik jullie zeggen dat ik het erg leuk vind dat er een site is over bergwandelen met honden en ik zou graag zien dat er meer positieve verhalen in worden gezet over b.v. de Rottweiler!!!
Het zijn geweldige honden, mits natuurlijk zoals iedere hond, goed opgevoed.

 

 


2e verhaal Rob, Gerda, Sherman & Thompson

(Ingezonden door Rob en Gerda)

Juni 2004, Zwitserland, omgeving Lauterbrunnen (Berner Oberland):
Heerlijke omgeving, rustig, prachtige wandelroutes en het belangrijkste: het is er erg hondvriendelijk! Indien nodig kun je gebruik maken van de kabelbanen en treintjes, de honden mogen gratis mee en mocht je een terrasje willen pikken dan kun je de honden meenemen en krijgen ze (soms moet je even vragen) een bak met water. We hebben een paar mooie routes gelopen waarbij de de honden, met uitzondering van de drukkere dorpen, los konden laten lopen.

Hierbij nog een paar mooie foto’s om wat indrukken op te doen.

 

Groetjes,

Rob, Gerda, Sherman & Thompson.

 

Uw vakantie verhaal ook op deze site?
mail ons tekst en foto's