"  A dog is better than I am, for he has love and does not judge. "
Abba Xanthias, from The Sayings of the Desert Fathers

 

Vakantievarhaal van Evelien en Duncan (de Airedale Terriër)

(ingezonden door Evelien Ross)

We hebben een airedale terriër, Duncan genaamd, van een goed jaar oud die het eerste jaar op al onze wandelingen mee is geweest. Hij kon af en toe wandelen maar als zijn wandeltijd erop zat kon hij in de wandelkar zitten http://www.bikes-exclusive.nl/product_view.php?id=107. Sinds hij 1 jaar is heb ik regelmatig met hem getraind zodat hij ook langere afstanden goed mee kon lopen. Zijn spieren zijn zo rustig aan getraind. Ook heb ik met een rugzakje voor hem getraind zodat hij zijn eigen water mee kon dragen.

Dit jaar wilden we met onze hond niet zo ver van huis op vakantie gaan omdat het de eerste keer voor hem zou zijn dat hij mee zou gaan kamperen. We kozen daarom voor de Eifel en Luxemburg omdat dat mooie wandelgebieden zijn.
Allereerst naar de Eifel. We gingen naar een kleine boerderijcamping waar het heerlijk rustig kamperen was. Onze hond hoorde je niet ondanks dat het slapen in de tent voor hem natuurlijk toch nieuw was. De wandelen hadden gedownload via www.eifel-gps.de maar ik moet erbij vertellen dat veel wandelingen over asfalt gingen wat natuurlijk niet fijn lopen is als je zulke mooie bosgebieden hebt.We hadden gekozen voor wandelingen die in de buurt van Waxweiler starten omdat dit niet zo ver van de camping was. De wandeling die “Waxweiler nach Lambertsberg und durchs Prümtal” heet was wel een aanrader. De wandeling “Nimshuscheid nach Seiwerath” lukte niet omdat het pad ineens ophield, ook hadden we geen GPS verbinding meer dus om dan te gaan struinen leek ons niet zo handig.

De wandeling “Lünebach zurück nach Pronsfeld” had veel asfalt evenals de wandeling van “Plütscheid nach Waxweiler” De laatst genoemde hebben we daarom ingekort en via een bospad terug gelopen vanaf Mauel naar Waxweiler. Ook hebben we 2 wandelingen gelopen uit het Rother wandelgidsje. Route 28 gaat van Birresborn naar de Eishöhlen, je merkte echt dat de kou daar uit de grond kwam. Ook hebben we wandeling 23 gelopen bij Schönecken en wandeling 29 langs Bitburg Stausee. De laatse 2 wandelingen hebben we op 1 dag gedaan omdat die zo kort waren.

Ons tweede deel van de vakantie zou ons naar het Mullerthal brengen waar we de Mullerthal trail hadden willen lopen maar helaas had mijn man last van zijn rug gekregen dus zijn we terug naar huis gereden.
Eenmaal thuis goed geslapen in zijn eigen bed, ging het beter met zijn rug en zijn we begonnen aan het Airbornepad.

Nu moeten we eerst een oplossing bedenken zodat mijn man in het vervolg weer goed slaapt met het kamperen en dan gaan we weer plannen maken voor volgend jaar. We willen dan waarschijnlijk wel wat verder weg zodat we wat meer berggebied hebben.

Groetjes van Evelien , man en kinderen
Een poot van Duncan

 

Uw vakantie verhaal ook op deze site?
mail ons tekst en foto's