“  Dogs love their friends and bite their enemies, quite unlike people, who are incapable of pure love and always have to mix love and hate in their object-relations. "  
Sigmund Freud  

 

Verhaal Kunda en Binti (de Stabyhoun)

(Ingezonden door Kunda Zeilemaker)

Beste hondenvrienden,

Wij wandelen ook veel met onze hond in de bergen, vooral in Zwitserland (Wallis). Meestal vanaf de camping, ook vanuit ons chalet, net over de Franse grens. Wat zo jammer is, is dat een meerdaagse trektocht moeilijk is omdat de hond niet welkom zou zijn in berghutten. Zo willen wij graag de tour rond de Dents de Midi lopen, maar ja. Ik zou dan ook graag alternatieven horen, pensions of gites. Ik heb ook een tip: vanuit het Turmanntal (Wallis) kun je een tweedaagse tocht maken door vanuit Gruben over de meidpass lopen naar het prachtige hotel Weisshorn op 2300m boven in het val 'd Anniviers. De volgende dag neem je een ander pas terug. Het is wel 1000 m klimmen, onze hond (stabyhoun) vindt dat een peuleschilletje. Het hotel is niet goedkoop, maar men is bijzonder hondvriendelijk. Wel van te voren reserveren, het hotel is bijzonder geliefd.

groeten,

Kunda Zeilemaker

 

Hier zijn wij met Binti bij de cabane susanfe; een zwitserse hut boven Champéry, waar honden helaas niet in mogen.

Een foto van onze stabij. Ze zit hier op de top van de Grange, een berg van ruim 2400 m in het Val d' Abondance, Frankrijk

 

Uw vakantie verhaal ook op deze site?
mail ons tekst en foto's